Krioterapija za boljšo regeneracijo telesa - CRYOPLUS

O KRIOTERAPIJI

Kaj je krioterapija?


Krioterapija je hitra in učinkovita terapija na področju dobrega počutja, zdravja, lepote in regeneracije, z uporabo hladnega zraka/vode. Izvajamo jo v krio savni (v komori), kjer se za doseganje želene temperature (do -160 stopinj celzija), uporablja dušik. Zaradi občutka mraza se v telesu aktivira obrambni mehanizem, ki pospeši krvni obtok, metabolizem, sproščanje hormonov ter posledično poveča količino hranilnih snovi in kisika v celicah.

Telo aktivira vse svoje naravne zdravilne sposobnosti in sprošča endorfine, ki jih kasneje uporabi pri svojem delovanju/zdravljenju.

Ko se telo ponovno segreje, obogatena kri zaokroži po telesu in prinaša številne pozitivne učinke: izboljšuje regeneracijo celotnega telesa, okrevanje po poškodbah, pomaga pri posledicah stresa in utrujenosti, zmanjšuje kronične bolečine in vnetja ter pozitivno vpliva na splošno izboljšanje zdravja in počutja.

Redno jo uporabljajo mnogi super zvezdniki med njimi tudi: Cristiano Ronaldo, LeBron James, Floyd Mayweather Jr., Novak Djoković, Daniel Craig, Demi Moore …
Pri izvajanju krioterapije torej naša koža reagira na mraz. V tem času telo s pomočjo termo receptorjev pošilja signale v možgane, ki akumulirajo kri v jedru telesa, s čimer telo vzdržuje telesno temperaturo vitalnih delov telesa. Postopek se imenuje vazokonstrikcija. S tem se iz telesa in perifernih tkiv izločijo toksini, kri pa se obogati s kisikom, encimi, hormoni in ostalimi hranili. Ko se telo ponovno segreva, obogatena kri ponovno potuje po telesu – proces se imenuje vazodilacija.

Imunski sistem, ki se proži ob delovanju krioterapije, poveča število belih krvnih celic, kar zavira in ustavlja vnetne procese v sklepih in telesu. Izboljša se krvni obtok in endokrini sistem prične s sproščanjem endorfinov in noradrenalina, ter s tem izboljša splošno počutje. V študijah krvnega vzorca po krioterapiji so opazili zmanjšanje kortizola, povečanje števila testosterona in DHEA. Krioterapija torej povzroči celovit sistemski odziv, ki ponuja številne pozitivne učinke.


Vendar je potrebno razumeti, da smo si ljudje zelo različni, zato se čas doseganja želenih rezultatov razlikuje. Nekdo, ki želi le izboljšati spanec, bo učinek občutil hitreje kot nekdo, ki želi pomoč pri dolgoročnem kroničnem stanju, težji mišični poškodbi ali ima bolečine v sklepih.

Nekatere študije, ki so obravnavale bolnike z revmatoidno boleznijo, so pokazale, da se je s krioterapijo pomembno zmanjšala bolečina v sklepih. Ko krioterapija postane redna praksa, se vnetja in kronična bolečina zmanjšajo in s tem sklepi delujejo bolje. krioterapija celotnega telesa pomaga ublažiti simptome različnih bolezni, tudi v primerih kot so revmatoidni artritis, osteoartritis, fibromialgija, avtoimunske motnje, ankilozirajoči spondilitis, ankilozirajoča spondiloza, psoriaza, psoriatični artritis, dermatitis in osteoporoza. Evropske študije so pokazale, da je krioterapija koristna tudi pri lajšanju motenj razpoloženja, tesnobe in depresije.

Po spoznanjih mnogih raziskav in delovanju številnih krio centrov ima krioterapija minimalna tveganja in večina uporabnikov jo dobro prenaša. Odsvetuje se le za otroke, nosečnice in ljudi, ki imajo zelo visoki pritisk ali težave s srcem. Preverite ostale kontraindikacije.

Iz vsega naštetega izhaja, da krioterapija učinkovito vpliva na regeneracijo celotnega telesa, pomaga pri stresu in utrujenosti, športni regeneraciji, zmanjšanju kroničnih bolečin in vnetij ter vpliva na splošno izboljšanje zdravja in počutja, spanca in razpoloženja, možganske moči, mentalne budnosti ter tvorbo kolagena in antioksidativno sintezo.

Krioterapija vaše telo celostno regenerira ter prinaša številne pozitivne učinke za vaše počutje in zdravje.KONTAKTIRAJTE NAS IN SE DOGOVORITE ZA SVOJO CRYOPLUS TERAPIJO, KI VAM LAHKO ŽE DANES POMAGA DO BOLJŠEGA POČUTJA.