O KRIOTERAPIJI

Kaj je krioterapija?

Krioterapija je hitra in učinkovita terapija na področju dobrega počutja, zdravja, lepote in regeneracije, z uporabo hladnega zraka/vode. Zaradi občutka mraza se v telesu aktivira obrambni mehanizem, ki pospeši krvni obtok, metabolizem, sproščanje hormonov ter posledično poveča količino hranilnih snovi in kisika v celicah. Telo aktivira vse svoje naravne zdravilne sposobnosti in sprošča endorfine, ki jih kasneje uporabi pri svojem delovanju/zdravljenju.

Ko se telo ponovno segreje, obogatena kri zaokroži po telesu in prinaša številne pozitivne učinke: izboljšuje regeneracijo celotnega telesa, pomaga pri posledicah stresa in utrujenosti, zmanjšuje kronične bolečine in vnetja ter pozitivno vpliva na splošno izboljšanje zdravja in dobrega počutja. Redno jo uporabljajo mnogi super zvezdniki med njimi tudi: Cristiano Ronaldo, LeBron James, Floyd Mayweather Jr., Novak Djoković, Daniel Craig, Demi Moore …

Pri izvajanju CRYOPLUS terapije naša koža reagira na mraz. V tem času termo receptorji v koži pošiljajo signale v možgane, da pošljejo kri v jedro telesa, s čimer vzdržuje telesno temperaturo najbolj vitalnih delov telesa s postopkom, imenovanim vazokonstrikcijo. Toksini, ki so v telesu se izločijo iz perifernih tkiv. Kri se obogati s kisikom, encimi in hranili. Telo aktivira vse svoje naravne zdravilne sposobnosti in sprošča endorfine, kij kasneje uporabi pri svojem delovanju. Ko se telo ponovno segreje, obogatena kri teče skozi telo skozi proces, ki se imenuje vazodilacija.

Imunski sistem, ki se proži ob delovanju krio terapije poveča število belih krvnih celic, kar vpliva na zmanjšanje vnetnih stanj v telesu. Izboljša se obtok v telesu, vodna teža se zmanjša, ko reagira krožni sistem. Endokrini sistem preskoči v delovanje s sproščanjem endorfina in noradrenalina ter s tem povečanje občutkov "dobrega počutja". V študijah krvnega vzorca po izvedbi krio terapij so opazili zmanjšanje kortizola, povečanje števila testosterona in DHEA. Krio terapija povzroči celovit sistemski odziv, ki ponuja številne pozitivne učinke: zmanjšana bolečina, povečano okrevanje, izboljšana mišična moč in hormonsko delovanje.


Vendar potrebno je razumeti, da smo si ljudje zelo različni in v nas potekajo različni procesi, zato je čas regeneracije drugačen za vse. Nekdo, ki želi izboljšati spanec, bo koristil čutil hitreje kot morda nekdo, ki zdravi neko dolgoročno kronično stanje, ali težjo mišično poškodbo in utrujenost.

Nekatere študije bolečin pri bolnikih z revmatoidno boleznijo je pokazalo, da lahko mrzlo zdravljenje pomembno zmanjša bolečino. Ko krio terapija postane redna praksa, se vnetje in kronična bolečina zmanjšata in sklepi delujejo bolje. Evropske študije na področju zdravstva so pokazale, da lahko krio terapija celotnega telesa pomaga ublažiti simptome različnih bolezni, kot so revmatoidni artritis, osteoartritis, fibromialgija, avtoimunske motnje, ankilozirajoči spondilitis, ankilozirajoča spondiloza, psoriaza, psoriatični artritis, dermatitis in osteoporoza. Študije v Evropi so tudi pokazale, da je krio terapija koristna pri lajšanju stanja motenj razpoloženja, tesnobe in depresije. "Temperaturni stres" pri krio terapiji povzroča kratkotrajno temperaturno obremenitev v telesu, pravi dr. Dimitris Tsoukalas, vodilni strokovnjak na področju uporaba metabolomike in prehranske medicine pri kroničnih in avtoimunskih boleznih. Dr. Dimitris Tsoukalas, ki je tudi avtor knjige - Kako živeti 150 let v zdravju pravi, da hormoni, sproščeni med temperaturnim stresom - kortizol, adrenalin in dopamin - povečujejo našo sposobnost, da lažje prenesemo bolečino, utrujenost in lakoto. Prav tako zmanjšujejo vnetja in sorodne simptome.

Po spoznanjih mnogih raziskav in delovanju številnih krio centrov ima krio terapija minimalna tveganja in večina uporabnikov jo dobro prenaša. Odsvetuje se le za otroke, nosečnice in ljudi, ki imajo zelo visoki pritisk ali težave s srcem. Preverite ostale kontraindikacije.

Iz vsega naštetega izhaja, da CRYO PLUS terapija zelo učinkovito deluje na regeneracijo celotnega telesa pri stresu in utrujenosti, za športno regeneracijo in zdravljenje, zmanjšanje kroničnih bolečin in vnetja ter zelo pozitivno vpliva na splošno izboljšanje zdravja in dobrega počutja, izboljšan spanec, izboljša razpoloženje, možgansko moč, mentalno budnost ter kolagen in antioksidativno sintezo.

Krioterapija vaše telo celostno regenerira ter prinaša številne pozitivne učinke za vaše počutje in zdravje.KONTAKTIRAJTE NAS IN SE DOGOVORITE ZA SVOJO CRYOPLUS TERAPIJO, KI VAM LAHKO ŽE DANES POMAGA DO BOLJŠEGA POČUTJA.