Pozitivni učinki krioterapije - CRYOPLUS

Pozitivni učinki


Pozitivni učinki krioterapije bolj podrobno

1. ZMANJŠANJE KRONIČNIH BOLEČIN, VNETIJ IN UTRUJENOSTI

Krioterapija pomaga in občutno zmanjša večino takšnih simptomov. Uporabniki poročajo o nekaj urnem, večdnevnem ali daljšem olajšanju bolečin (odvisno od posameznika in obolenja). Ob krioterapiji se sproži delovanje imunskega sistema, ki poveča število belih krvnih celic v telesu, kar vpliva na zmanjšanje vnetnih stanj. Medtem ko ledeni obkladki delujejo le na omejenem področju, krioterapija zagotavlja zdravljenje celega telesa, ki vključuje vsa prizadeta področja na enkrat. Prav tako stimulira vagusni živec (glavni živec parasimpatičnega živčevja) in pomaga pri uravnavanju delovanja notranjih organov. Stimulacija tako pripomore k zmanjšanju utrujenosti, lajšanju artroze, artritisa in luskavice ter proti ostalim tegobam povezanim z vnetji v telesu.

2. IZBOLJŠANI ŠPORTNI REZULTATI

Mnogi športniki (profesionalni in rekreativni) tako po svetu, kot pri nas že uporabljajo krioterapijo. Ta jim zagotavlja hitrejšo regeneracijo mišic in hitrejše okrevanje po poškodbah. Krioterapija poveča mišično moč in prožnost, pospeši mišično regeneracijo in športnikom omogoča intenzivnejše treninge ter s tem boljše rezultate. Pred krioterapijo so bile ledene kopeli glavna metoda za regeneracijo mišic, kjer pa okrevanje zaradi invazivnosti terapije traja tudi več ur. Krioterapija omogoča boljšo prekrvavitev, zato okrevanje po terapiji ni potrebno, kar pomeni takojšnje izvajanje športnih aktivnosti.


3. IZBOLJŠANJE ALI POPOLNA ODPRAVA KRČNİH ŽİL

Hlad in mraz izvrstno vplivata na prekrvavitev in zlasti na žilno steno. V mrzlem okolju se spremeni metabolizem žilne stene in v mehkih tkivih, zmanjša se vnetje, izboljša se tonus in posledično popravi arterijska in venska oskrba. To izrazito vpliva na stanje in videz kože, vene so bistveno manj opazne. Izboljšata se prekrvavitev in tonus ter popravi estetska slika nog v celoti. Krčne žile ob rednih terapijah lahko tudi popolnoma izginejo.

4. IZBOLJŠANJE PRESNOVE IN HUJŠANJE

Med krioterapijo se koža hladi, zato telo potrebuje veliko energije za ponovno segrevanje. Med terapijo in po njej tako porabimo med 500 do 1000 kilokalorij. Rezultat pa je izboljšano delovanje metabolizma in pomoč pri hujšanju..


5. IZBOLJŠANJE RAZPOLOŽENJA, LAJŠANJE POSLEDIC STRESA IN POMOČ PRI DEPRESIJI.

Krioterapija poveča sproščanje endorfinov (hormonov sreče) v krvni obtok, zato po terapiji občutimo znatno izboljšanje razpoloženja. Endorfini prav tako sodelujejo z bolečinskimi receptorji in zmanjšujejo zaznavanje bolečine ter raven kortizola (stresnega hormona) v telesu. Zato krioterapijo priporočamo tudi za lajšanje posledic stresa, depresije in drugih podobnih stanj.

6. ZMANJŠANJE GUB IN CELULITA

Krioterapija s svojim delovanjem poveča aktivacijo kolagena v telesu in tako izboljša prožnost kože, zmanjša videz gubic, celulita in maščobnih blazinic ter pripomore k lepšemu videzu in boljšemu počutju.


POTREBNO JE RAZUMETI, da smo ljudje različni in se naša telesa na terapijo drugače odzovejo, zato je čas regeneracije/doseganja rezultatov za vsakogar drugačen. Nekdo, ki si želi le izboljšati spanec, bo pozitivne učinke občutil hitreje kot nekdo, ki si želi zdraviti kronično stanje ali težjo mišično poškodbo.

Krioterapija vaše telo celostno regenerira ter prinaša številne pozitivne učinke za vaše počutje in zdravje.

KONTAKTIRAJTE NAS IN SE DOGOVORITE ZA SVOJ TERMIN, KI VAM ŽE DANES LAHKO POMAGA DO BOLJŠEGA POČUTJA.